© Kuva: Getty Images

Renaultin tallipäällikkö: ”Ensi vuonna renkaanvaihtoihin tulee ihan uutta haastetta”

Renaultin tallipäällikön Frederic Vasseurin mukaan kauden 2017 renkaiden koko aiheuttaa tiimeille uusia haasteita renkaanvaihdoissa.

Eturenkaat levenevät kuusi senttiä, takarenkaat kahdeksan. Samalla renkaista tulee selkeästi painavampia.

– Se asettaa hiukan erilaisia haasteita. Tiimin on harjoiteltava paljon tiettyjä uusia asioita, joita ensi kaudella renkaanvaihdossa vaaditaan. Renkaat ovat painavampia ja välineistö niiden vaihtoon muuttuu, Vasseur sanoo F1i.comille.

– Varikkostoppeja on harjoiteltava tosi paljon, mutta niin me toki teemme muutenkin. Sopeutuminen ottaa varmasti oman aikansa, mutta nämä ovat F1-maailmassa ihan normaaleja haasteita.

Vasseur kertoo, että Renaultin tehtailla paiskitaan koko ajan rajusti hommia ensi kauden auton kimpussa.

– Kausi 2017 on iso haaste. Sääntömuutosten vuoksi teknisellä puolella on paljon tekemistä. Tämä on ensimmäinen auto paluumme jälkeen, jonka rakennamme kokonaan itse. Kaikki odottavat innolla, millainen siitä tulee, seuraavat kuukaudet tehtailla tulevat olemaan hektisiä.

– On jännittävää, kun kaikki tekevät eristyksissä omia autojaan, eikä mitään vertailupohjaa ole kenelläkään. Juuri siksi tämä on niin kiehtovaa hommaa. En malta, että pääsemme kevään testeihin kokeilemaan, mitä olemme saaneet aikaan, Vasseur hekumoi.

– Mutta ensin laitamme vielä kahdesti kaiken peliin Brasiliassa ja Abu Dhabissa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!