© Kuva: Getty Images

Pidettiin aikoinaan riskisiirtona – Lewis Hamilton iloitsee päätöstään

Kaksi edellistä F1-sarjan kuljettajien maailmanmestaruutta voittanut Lewis Hamilton hehkuttaa muutaman vuoden takaisen Mercedes-siirtonsa olleen hänen elämänsä paras päätös.

McLarenin koulima Hamilton ajoi brittitallissa 2007-2012 voittaen yhden maailmanmestaruuden ja 21 osakilpailua. McLaren oli kaudella 2012 kenties sarjan paras talli, mutta Mercedes konttasi vielä tuolloin keskikastissa. Niinpä moni uskoi Hamiltonin tehneen suuren virheen vaihtaessaan saksalaistallin riveihin kaudeksi 2013.

Nyt katsottuna päätös ei vaikuta miltään muulta kuin oikealta. McLaren ei ole voittanut kauden 2012 jälkeenyhtään kilpailua, Hamilton on puolestaan dominoinut sarjaa yhdessä tallikaverinsa Nico Rosbergin kanssa. Tilille on kertynyt kaksi maailmanmestaruutta ja 29 voittoa.

Hamilton kertoo Autosportille hämmästyvänsä itsekin, kuinka nappiin hän siirtonsa ajoitti. Meksikossa Hamilton nousi tasoihin kaikkien aikojen voittotilastossa Alain Prostin kanssa.

– Tämä tuntuu todella surrealistiselta. Viikonloppu toisensa perään talli osoittaa, että päätös liittyä heihin oli oikea. Se on ollut koko elämäni ja uran paras päätös, Hamilton iloitsee.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!