© Kuva: Getty Images

Pascal Wehrlein: ”Kaikki oli Esteban Gutierrezin syytä!”

Manorin Pascal Wehrlein joutui keskeyttämään Meksikon GP:n jo avauskierroksella, kun Haasin Esteban Gutierrez osui hänen autoonsa.

Gutierrezin yllättävä jarrutusliike aiheutti Wehrleinin mukaan hänen ja Sauberin Marcus Ericssonin kolarin.

– Hän jarrutti aivan liian myöhään. Gutierrez oli jo törmäämässä toiseen McLareniin hänen edessään, silloin hän jarrutti, pyörät menivät lukkoon ja hän osui minuun, sanoi Wehrlein Autosportin mukaan nähtyään tilanteen tallenteen.

– Hänen sisäpuolellaankin oli auto, eikä siinä kohdassa mahdu millään kolmea autoa rinnakkain. Hänellä ei ollut myöskään mitään mahdollisuuksia ohittaa ketään, joten hän riskeerasi myös oman kilpailunsa.

– Totta kai porukan keskivaiheilla on monesti ruuhkaa ja tiukkoja tilanteita, mutta tämä olisi kyllä ollut vältettävissä. Syy oli Gutierrezin, Wehrlein sanoo.

Maaliin asti sijalle 19 ajanut Gutierrez oli eri mieltä syyllisyydestään.

– En olisi millään voinut välttää kontaktia siinä tilanteessa. Minähän siinä jouduin kahden auton puristukseen, kun Wehrlein oli oikealla puolellani ja Ericsson vasemmalla. Ymmärrän, että Pascalia harmittaa oman kisansa pilalle meneminen, mutta ei ole oikein syyttää siitä minua, Gutierrez sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!