© Kuva: Getty Images

Paljastus: Tämän Mercedes-pomon ääni tiimiradiossa on merkki viimeisestä varoituksesta

Mercedeksen teknisen johtajan Paddy Lowen kuultiin käskevän tomerasti tallin kuljettajan Lewis Hamiltonin totella hänelle aiemmin annettuja ohjeita vauhdin nostamisesta. Tallin sisältä on paljastettu Lowen ottamisen mukaan tiimiradiokeskusteluun olleen viimeinen varoitus brittikuljettajalle.

Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan tallin sisällä on sovittu Lowen roolista viimeisen sanan sanojana.

– Hän on korkein henkilö, joka voi puuttua kiistanalaisiin kisatilanteisiin. Olemme kehittäneet tämän säännön yhdessä jo kauden alussa, Wolff paljasti motorsport.comille.

Wolff kertoi myös välttävänsä itse vastaavaan rooliin joutumista. Hän nostaa esimerkiksi viime kesänä DTM-sarjassa tapahtuneen kuohuttavan tapauksen.

– Tiedän itseni, ja tiedän myös sen, että olisin puuttunut jo kuljettajiemme tekemisiin tämän kauden aikana useasti. Olisin voinut tehdä jotain sellaista, mitä olisin katunut myöhemmin. Muistatteko Wolfgang Ullrichin radioviestin viime vuonna Itävallassa DTM-kilpailussa? Tässä hommassa pitää tietää omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja minä tiedän heikkouteni.

Ullrichin kuultiin ohjeistavan tallinsa kuljettajaa ajamaan tarkoituksella kilpailevan tallin kuljettajan päälle. Ullrich ja Audi saivat tapauksesta rangaistuksen.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!