© Kuva: Getty Images

P3: Sekoittaako Kimi Räikkönen mestaruuskamppailua? Ferrarit löytämässä vauhdin

Ferrari-talli näyttäisi olevan kerrankin iskuasemissa Abu Dhabin kärkipään lähtösijoituksista taisteltaessa. Sebastian Vettel ajoi kauden viimeisten harjoitusten nopeimman ajan. Kimi Räikkönen oli harjoitusten kolmas.

Räikkönen jäi kärkiajan tehneestä tallikaveristaan 0,224 sekuntia. Ferrareiden väliin kiilasi Red Bullin Max Verstappen. Ferrari-kuljettajat ajoivat sikansa ultrapehmeillä renkailla, kuten muutkin kärkipään kuljettajat. Mercedes-kuljettajat olivat tuloksissa viides ja kuudes Lewis Hamiltonin ollessa hivenen Nico Rosbergia nopeampi.

Hamilton tarvitsee mahdollisimman monta kuljettajaa hänen ja tallikaverinsa väliin huomisessa kilpailussa, mikäli britti aikoo napata uransa neljännen maailmanmestaruuden. Ferrari-kuljettajien parantunut vauhti tarjoaa tähän oivan mahdollisuuden.

Williamsin Valtteri Bottas oli yhdeksäs. Tallikaveri Felipe Massalla oli puolestaan vaikeaa. Kerran spinnannutkin brassi oli neljästoista.

Kauden 2016 viimeiset aika-ajot alkavat kello 15 Suomen aikaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!