© Kuva: Getty Images

P2: Bottaksen vauhti erinomaista, Räikkösen huolestuttavaa – Alonso viihdytti jälleen radan varressa

Suomalaisten perjantaivauhti Brasilian GP:n harjoituksissa jätti kahtiajakavat tunnelmat. Williamsin Valtteri Bottas ilahdutti, mutta Ferrarin Kimi Räikkösellä oli vaikeampaa.

Bottas oli harjoitusten kolmas Mercedesten takana. Räikkönen oli sen sijaan vasta kahdeksas, 0,776 sekuntia kärkiajan tehneet Lewis Hamiltonista jääneenä. Räikkösellä oli lisäksi huolia jarrujensa kanssa. Kaiken kukkuraksi Räikkönen joutuu tuomariston eteen vastaamaan teoistaan, kun suomalainen kiilasi Carlos Sainz jr:ia.

Ferrarin vauhti herättää pientä huolta, sillä Sebastian Vettelkin jäi vasta seitsemänneksi.

Harjoitusten omituisimmasta, mutta samalla hauskimmasta annista vastasi McLarenin Fernando Alonso. Espanjalaisen auto hajosi radan varteen kesken harjoitusten, mutta rata-alueen keskelle jäänyt espanjalainen ei päässyt takaisin varikolle.

Televisiokamerat poimivat useaan otteeseen kuviin ilmeisen tylsistyneen Alonson, jolle ei tahtonut löytyä mieleistä tekemistä odotuspuuhissa. Lopussa ratavirkailija repäisi kunnolla tarjoamalla Alonsolle tuttuakin tutumman aurinkotuolin sekä monitorin, josta seurata harjoituksia. Alonsokin nauroi aidosti tapahtumalle.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!