Outo väite: ”Lance Stroll ei ole maksukuljettaja”

Vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve sanoo, ettei hänen maanmiehensä Lance Stroll ole samalla tavalla maksukuski kuin moni muu, esimerkiksi aikanaan Pastor Maldonado.

Maldonadolla oli takanaan Venezuelan valtiollisen öljy-yhtiön sponsorirahat.

Lance Strollin muotialalla ison omaisuutensa luonut isä Lawrence Stroll maksoi poikansa ajopaikasta 80 miljoonaa euroa, mutta Villeneuven mukaan hän ei ole maksukuski.

– En oikein tiedä, oliko hänen valintansa yllätys. Hänellä on valtavasti rahaa mukanaan ja sitä Williams tarvitsee. Samalla hän on iso lahjakkuus, ei siitä ole epäilystä. F3-mestaruus on paperilla hyvä meriitti, Villeneuve sanoo Minute-Auto-sivustolle.

– Vaikka hän toi talliin paljon rahaa, ei hän ole mikään Pastor Maldonado, hän on kova lahjakkuus, joka osaa oikeasti myös ajaa

Villeneuve uskoo, että Strollille tulee hankalampi avauskausi kuin esimerkiksi Max Verstappenille. Eikä vain siksi, että autot muuttuvat paljon.

– Verstappen on ollut jostain syystä tuomarien erityissuojeluksessa. Eihän hän ole saanut rangaistuksia juuri mistään. Mutta Strollin etuna on iso rahakasa, sen avulla hän saa aikaa oppia tavoille ja näyttää kykynsä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!