© Kuva: Getty Images

Onko tässä seuraava Mercedeksen F1-supertähti?

Autosportin tietojen mukaan 18-vuotias britti George Russell on Mercedeksen uusi kehityskuljettaja.

Russell oli juuri viikonloppuna legendaarisessa Macau Grand Prix’ssä, missä hän pääsi paalupaikalta kilpailuun, mutta jäi lopulta seitsemänneksi.

2014 hänet palkittiin McLaren Autosport BRDC Awardilla, ja tällä kaudella hän sijoittui Euroopan F3-sarjassa kolmanneksi. Sarjan voitti Williamsille Valtteri Bottaksen tallikaveriksi ensi kaudella siirtyvä 18-vuotias Lance Stroll. Eroa kaksikon välillä oli: Stroll keräsi 507 pistettä ja 14 voittoa, Russell 274 pistettä ja kaksi voittoa. Neljässä lähdössä Russell pystyi päihittämään Strollin.

Autosportin Mercedestä lähellä olevien lähteiden mukaan Russell on jo valittu kehitysohjelmaan ja hän tulee ajamaan ensi kaudella GP3-sarjaa ART Grand Prix’n autolla.

– Menen torstaina Abu Dhabiin ja minulla on siellä joitakin neuvotteluja tulvaisuudestani. Näyttää aika varmalta, että ajan GP3-sarjan ensi kaudella. Se on varmasti hyvä askel urallani. Emme ole vielä päättäneet tiimiä, mutta olemme ehkä viisaampia ensi viikonlopun jälkeen, Russell sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!