© Kuva: Getty Images

Nico Rosberg ihmettelee: ”Omituinen tunne, kun Fernando Alonso tuli onnittelemaan”

Nico Rosberg on elänyt melkoisia aikoja sitten sunnuntaina varmistuneen maailmanmestaruutensa. Juhlat ovat vieneet veronsa ja media myös.

Rosbergia haastateltiin pitkästi Saksan Pro7-kanavalla. Hän paljasti, että erityisesti yksi onnittelu mestaruuden jälkeen sai hänet hämilleen.

– Oli erittäin hienoa, mutta hieman yllättävää, että kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso tuli kisan jälkeen varta vasten luokseni onnittelemaan, kun istuimme insinöörihuoneessa. Yllättävää ehkä siksi, ettei minulla ole mitään erityisen läheistä suhdetta häneen, Rosberg ihmetteli.

Itse maailmanmestaruudesta hän heitti monelle mestarille kovin tutut kommentit.

– Koko asian tajuamisessa kestää vielä hieman aikaa. Totta kai tapahtuneen tajuaa koko ajan enemmän ja enemmän, mutta ihan vielä tämä ei tunnu täysin todelliselta.

Todellista tai ei, Rosberg myönsi, että hetki oli herkkä.

– Siinä meni maaliviivan ylittämisestä tasan kolme sekuntia, ennen kuin ensimmäisen kerran kyyneleet valuivat.

Viimeistään voittojuhlissa on käynyt selväksi, että perheen merkitys Nico Rosbergille on valtavan suuri.

– Hetket lapsena perheen kanssa tulivat totta kai heti tittelin voittamisen jälkeen mieleen. Se oli koko tämän pitkän tien alkupiste. Tavoitteeni oli aina voittaa formula ykkösten maailmanmestaruus, vaikka se aikanaan tuntuikin täysin epärealistiselta, Rosberg sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!