© Kuva: Getty Images

Nico Hülkenberg ei anna armoa Valtteri Bottakselle: ”Tulemme juhlimaan Abu Dhabissa!”

Renaultille siirtyvä Nico Hülkenberg jättää viikonloppuna Abu Dhabissa jäähyväiset Force Indialle.

Hän ajoi tiimissä 2011-2012, piipahti vuodeksi Sauberille, mutta palasi takaisin 2014. 114 GP-startissaan hän ei ole ollut koskaan palkintopallilla, mutta kahdesti neljäs, viimeksi Spassa tällä kaudella.

Force Indialla on hyvä kausi takana, valmistajien nelossija on lähes saletissa, sillä ero Williamsiin on jo 27 pistettä. Itse asiassa Valtteri Bottaksen tiimin tilanne on toivoton: nousu neloseksi vaatisi kakkos- ja nelossijaa sekä Force Indian jäämistä korkeintaan pariin pisteeseen. Mitkään merkit eivät viittaa sellaiseen.

– Ainahan kauden päätöskilpailu on erityinen, mutta nyt se on sitä vielä enemmän. Viimeinen kilpailuni Force Indialla, siitä tulee taatusti tunteellista. Työskentelen nyt viimeistä kertaa näiden ihmisten kanssa. Mutta toisaalta, F1:ssä työpaikat vaihtuvat tiuhaan, joten sanon näkemiin, en hyvästi, Hülkenberg sanoo Read Motorsport -sivustolla.

– Haluan nauttia tästä viimeisestä kilpailustani tässä tiimissä mahdollisimman paljon. Haluan myös, että tämä viikonloppu päättyy juhliin, kun varmistamme nelossijan. Silloin näemme varmasti paljon hymyileviä kasvoja ja voimme olla kaikki ylpeitä siitä, mitä olemme saavuttaneet.

Luottamusta lisää se fakta, että Yas Marinan rata vaatii paljon tehoa, mikä sopii hyvin Mercedeksen myllyillä ajavalle Force Indialle.

– On totta, että tämä rata sopii meille hienosti. Olemme ajaneet kahtena viime vuonna täällä vahvat tulokset, joten on hyvä mahdollisuus tehdä tyylikäs poistuminen tästä tiimistä ja sitä todellakin haluan, Hülkenberg alleviivaa.

– Uskon että meillä on sunnuntaina railakkaat juhlat edessämme.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!