© Kuva: Getty Images

Myös F1-päättäjät saamassa tarpeekseen – turhaa sääntöviidakkoa halutaan karsia

F1-sarjan strateginen työryhmä kokoontui keskiviikkona neuvottelemaan sarjan tulevaisuuden suuntaviivoista. Autosportin mukaan päättäjät kävivät rakentavaa keskustelua muun muassa sarjan säännöstön yksinkertaistamisesta.

Genevessa kokoontunut työryhmä ei lyönyt lukkoon vielä mitään pysyvää, mutta lehden mukaan kaikki olivat yksimielisiä siitä, että turhia, kilvanajamista rajoittavia sääntöjä tulisi karsia pois.

Yksi pöydälle nostetuista asioista oli pysyvän kilpailutuomariston nimeäminen kauden jokaiseen osakilpailuun. Nykyistä joka kilpailuun vaihtuvaa tuomaristoa syytettiin epäjohdonmukaiseksi, kun rangaistukset samanlaisista tempuista saattoviat vaihdella kilpailusta toiseen.

Myös sarjan uusi nokkamies Chase Carey otti ensimmäistä kertaa osaa sarjan strategisen työryhmän kokoukseen.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!