© Kuva: Getty Images

Meksikon GP herätti tunteet pintaan Red Bullilla: ”Tulkinnanvaran sijaan pitäisi rangaista suoraan!”

Red Bullin Daniel Ricciardo ja Christian Horner vaativat tiukennuksia ratarikkoja koskeviin sääntöihin.

Viime viikonlopun Meksikon GP:ssä sekä Lewis Hamilton että Max Verstappen oikaisivat ensimmäisessä mutkassa saaden etua, mutta vain toiselle määrättiin tilanteesta rangaistus. Ricciardo on nyt ilmaissut tukensa sora-ansojen lisäämiselle, koska ne rankaisevat kuljettajia suoraan virheistä.

– Olen sora-ansojen ja muiden sellaisten kannattaja, koska ne toimivat kunnollisina pelotteina, Ricciardo sanoo.

– Vaikka ajaisit soran läpi kovallakin vauhdilla menettämättä sen kummemmin aikaa oikaisussa, lentäisi tavaraa jäähdyttimiin ja kiviä tarttuisi renkaisiin. Se olisi heti kunnon rangaistus.

– En pidä siitä, että kuljettaja voi puolustaessaan lukita renkaansa, ajaa mutkan pitkäksi ja vain jatkaa matkaansa. Ensimmäinen mutka Lewikselta ei todellakaan mennyt oikein. Kilpailun lähtö on kriittinen hetki ja tuollaisen virheen tekemisestä pitäisi joutua maksamaan kunnon hinta, Ricciardo tuhahtaa.

Tallipäällikkö Horner ilmaisi myös turhautumisensa ja suuttumuksensa tämänhetkiseen tilanteeseen.

– Sora-ansojen puolesta kannattaa puhua, koska ajaessasi soralle menetät joko todella paljon aikaa tai sitten olet ulkona kilpailusta. Niitä tulisi ehdottomasti harkita sellaisiin mutkiin, kuten Meksikon GP:n ensimmäinen mutka. Sora voisi olla parempi vaihtoehto, kuin suuret päällystetyt turva-alueet, Horner sanoo.

– Nyt tilanteet ovat liian tulkinnanvaraisia. Miksi esimerkiksi Maxin liike kilpailussa oli yhtään erilainen kuin Lewiksen liike Monte Carlossa tai Meksikossa?

– Asiat jäävät nyt koko ajan tuomariston tulkinnanvaraan erinäisistä yksittäisistä tilanteista. Mutta jos radalla olisi sora-ansoja, silloin maksaisit aina virheestäsi hinnan. Se on niin yksinkertaista.

 

 

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!