© Kuva: Getty Images

McLaren-Hondalla uskotaan aidosti podiumpaikkoihin: ”Realistinen tavoite jo ensi kaudella”

McLarenin moottoritoimittaja Honda uskoo vahvasti, että se pystyy tuomaan ensi kaudeksi moottorin, jolla ajetaan palkintopallille.

Tämä kausi ei vielä kovin kummoisesti mennyt, vaikka olikin selkeä parannut edelliseen. Fernando Alonso oli kymmenes 54 pisteellä ja Jenson Button 15:s 21 pisteellä. Kaudella 2015 herrojen pisteet olivat 11 ja 16.

– Sekä McLaren että Honda tekivät valtavan parannuksen tänä vuonna. Hyviä tuloksiakin on tullut, mutta en voi olla niihin silti tyytyväinen, sanoo Hondan F1-johtaja Yusuke Hasegawa Speed Weekille.

– Uskon vakaasti, että palkintopallipaikat ovat hyvä ja realistinen tavoite ensi kaudelle. Edessä on toki paljon työtä ja tuntemattomia nyansseja ensi kauden suhteen, emmekä voi tietää, mitä muut tekevät autojensa kanssa.

Hasegawa on vakuuttunut, että lopettaneen Jenson Buttonin korvaava Stoffel Vandoorne on mies paikallaan.

– Stoffel on osoittanut osaavansa taistella. Normaalisti uusi kuljettaja on aina riski tiimille, mutta Stoffel on erittäin lahjakas ja viileä kaveri. Meillä ei ole epäilystäkään, etteikö hän pystyisi ajmaan tasollaan heti alusta asti, Hasegawa sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!