Luvassa superjännittävä taistelu maailmanmestaruudesta – näin titteli ratkeaa!

Formula 1- kausi 2016 huipentuu Abu Dhabin päätösosakilpailuun, jossa Mercedeksen Nico Rosberg ja Lewis Hamilton käyvät viimeiseen taistoonsa tämän kauden kuljettajien maailmanmestaruudesta.

Ennen viimeistä lähtöä Rosberg johtaa sarjaa 12 pisteellä hallitsevaan mestariin Hamiltoniin nähden. Hamilton on voittanut kolme viimeisintä osakilpailua, mutta taktisesti ajanut Rosberg on ollut joka kisassa toinen varmistellen itselleen samalla himoittua titteliä.

Peli ei ole kuitenkaan Hamiltonin kannalta vielä ohitse, vaikka kahtena edellisenä vuonna Rosbergin päihittänyt britti onkin vaikeissa asemissa. Hamilton tarvitsee apua muiden tallien kuskeilta, mikäli hän aikoo ottaa kolmannen peräkkäisen maailmanmestaruuden. Näennäisen turvallisesta johtoasemastaan huolimatta Rosbergilla ei ole varaa yhteenkään virheeseen sunnuntain osakilpailussa.

Millä tavoin Hamilton voi vielä sitten mestaruuden saavuttaa? Selitämme britin oljenkorret oheisessa galleriassamme.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!