© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton ylistää Ross Brawnia: ”Hänen työnsä ansiosta Mercedes menestyy nyt”

Lewis Hamilton kertoo, että hänelle Ross Brawnin lähtö Mercedekseltä 2013 oli kova paikka.

Brawn ja Hamilton ehtivät olla yhden vuoden tiimissä samaan aikaan. Brawn kuitenkin lähti, koska ei pystynyt omien sanojensa mukaan luottamaan Toto Wolffiin ja Niki Laudaan.

– Olin todella surullinen hänen lähdöstään. Kun tulin tiimiin, yksi tärkeä tekijä siihen oli juuri Rossin mukana oleminen. Mutta sitten hän lähti hyvin pian, mikä ei ollut todellakaan mukavaa, Hamilton kertoo F1 Todayn mukaan.

– Uskon vahvasti, että hänen tekemänsä työn päälle me tänä päivänä Mercedeksellä olemme pystyneet rakentamaan tämän huikean menestyksen. Hän loi perustan tälle kaikelle ja arvostan sitä todella paljon.

– Rossin kanssa oli mahtava tehdä töitä. Olin lapsena katsellut TV:stä kisoja, missä Ross oli Ferrarin johtajana. Ja yhtäkkiä hän oli meillä kotona juomassa teetä äitini kanssa, ja puhumassa mahdollisuudestani tulla Mercedekselle. Olin todella ylpeä ja otettu, kun hänen kaltaisensa mies halusi minut tiimiin, Hamilton sanoo.

– Hän loi aina tiimiin upean ja keskustelevan ilmapiirin, uskon että kaikki tunsivat itsensä rentoutuneeksi hänen kanssaan.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!