© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton: ”Helpoin voittoni kymmeneen vuoteen”

Lewis Hamilton voitti Brasilian GP:n ensi kertaa urallaan. Britin mielestä voitto tuli todella helposti kammottavista kelioloista huolimatta.

Hamiltonille voitto oli kolmas peräkkäinen ja kauden yhdeksäs. Hän lähti paalupaikalta ja kontrolloi kilpailua täysin, Nico Rosberg hävisi 11 sekuntia.

– Tämä oli todella helppo kilpailu minulle. Todennäköisesti yksi helpoimmista voitoistani ainakin kymmeneen vuoteen. Minulla ei ollut ongelman ongelmaa, en spinnannut kertaakaan ja kaikki oli kovin suoraviivaista, Hamilton sanoi Motorsport.comin mukaan.

– Olen unelmoinut tämän kilpailun voitosta lapsesta asti. Tunne on jotenkin epätodellinen ja tajuan tämän varmaan joskus myöhemmin.

– Tämä on ollut niin vaikea GP minulle jo vuosia. Ja nyt keli oli vielä hankalin mahdollinen. Silti tämä oli todella helppo voitto minulle, Hamilton sanoi.

Kun Nico Rosberg oli toinen, on kaksikon ero ennen päätöskilpailua 12 pistettä. Vaikka Hamilton voittaisi päätöskilpailun Abu Dhabissa, riittää Rosbergille kolmostila maailmanmestaruuteen.

– Olen takaa-ajajana. En voi muuta kuin jatkaa ajamista samalla tavalla, mitä olen nyt viime aikoina tehnyt. Abu Dhabi on ollut minulle aina hyvä kilpailu ja autokin on nyt luotettava.

Nico Rosberg kommentoi kilpailua niukkasanaisesti.

– Voin elää tämän kakkostilan kanssa, vaikka toivoin toki voittoa, Rosberg sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!