© Kuva: Getty Images

Lehtihuhu: Tämä mies nousee F1-sarjan johtajaksi – Bernie Ecclestonen jatkosta mielenkiintoista tietoa

Saksalainen Autobild väittää F1-sarjan uuden omistajan Liberty Median solmineen sopimuksen Ross Brawnin kanssa tämän nostamisesta F1-sarjan uudeksi johtajaksi.

F1-toimittaja James Allenin mukaan Brawn saisi vastuulleen F1-sarjan kilpailullisen kehittämisen sekä tulevaisuuden sääntömuutosten laatimisen. Hän kehittäisi sarjaa yhdessä FIA:n ja F1-tallien kanssa toimien ylimpänä sarjan neuvonantajana ja suunnanvetäjänä.

Sarjan itseoikeutettuna johtohahmona jo vuosikymmeniä toiminut Bernie Ecclestone täytti viime viikolla 86 vuotta. Allenin mukaan Ecclestone jatkaisi edelleen sarjan johdossa markkinointipuolella, Brawnin keskittyessä vain ratapahtumiin sekä sarjan kehittämiseen. Allenin mukaan Ecclestonen tilanne on kuitenkin kaikkea muuta kuin kirkossa kuulutettu.

Benettonin, Ferrarin ja Brawnin maailmanmestaruuksiin johdattanut ”kultasormi” toimi viimeksi F1-tehtävissä Mercedeksellä. Hän toimi tallin johtajana kaudet 2010-2013.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!