© Kuva: Getty Images

Legendaarinen MM-ralli hamuaa paluuta takaisin sarjaan

Rajuna kestävyyskilpailuna takavuosilta muistettava Safari-ralli haluaa thedä paluun rallin MM-sarjaan. Autosportin tietojen mukaan Kenian valtion tuen taaksensa saamassa oleva ralli oltaisiin näkemässä rallikalenterissa kaudella 2019.

Viimeksi vuonna 2002 ajetun kilpailun saaminen takaisin osaksi rallikaravaanin vuosikiertuetta oli osa Kenian nykyisen presidentin Uhuru Kenyattan vaalikampanjaa vuonna 2012. Myös kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt näkisi mielellään perinteise kilpailun paluun osaksi sarjaa.

Safari-ralli muistetaan todella pitkistä, jopa useiden satojen kilometrien pituisista erikoiskokeista. Autot ajoivat pitkin savannia välillä kilometritolkulla kaasu pohjassa, mikä nosti nopeudet hurjiksi. Vastapainoksi afrikkalainen maasto ja tiestö asettivat omat hurjat haasteensa sekä autoille että kuljettajille. Kilpailua pidettiinkin rallimaailman kestävyyskilpailujen kuninkaana.