Volkswagenin yllätysvetäytymisen jälkeen rallimaailman kuljettajamarkkinoiden kuumimmaksi nimeksi on muodostunut luonnollisesti hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier. Kaikki vapaan kuljettajapaikan omistavat kilpatallit haluavat kiinnittää ranskalaiskuljettajan riveihinsä.

Ogier haluaa kuitenkin punnita vaihtoehtonsa tarkasti. Ensi kauden talleista paikka Hyundaille on tukossa, mutta Citroen, Toyota ja Ford ovat olleet neuvotteluyhteyksissä neljä viimeisintä kuljettajien mestaruutta voittaneeseen kuljettajaan.

Autosportin tietojen mukaan Ogier testaa loppuviikosta M-Sportin ajattamaa Fordin WRC-ajokkia. Tallipäällikkö Malcolm Wilson on erittäin halukas nappaamaan kuljettajan riveihinsä. Hän tavoitteli Ogieria jo 2011, mutta tuolloin Citroenilta ovet paukkuen lähtenyt Ogier valitsi hyppäämisen Volkswagenin uuden ralliprojektin johtotähdeksi.

Ogierin tie Citroenille näyttäisi olevan myös tukossa. Ranskalaismerkki ei halua antaa Ogierille testausmahdollisuutta ennen sopimuksen allekirjoittamista, mutta Ogier sekä hänen taloudelliset tukijansa eivät ole lämmenneet ajatukselle.

Myös liittyminen Tommi Mäkisen vetämään Toyotan tehdastalliin näyttää hetki hetkeltä epätodennäköisemmältä Autosportin mukaan. Lehti linjaa jopa yhdeksi Ogierin mahdollisuuksista jättäytymisen pois kokonaan MM-sarjasta ensi kaudella, mikäli hän ei löydä sopivaa kalustoa itselleen.