© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen: ”Taktiikkani oli tänään väärä”

Kimi Räikkösen mielestä hänen taktiikkansa oli Abu Dhabin päätöskilpailussa väärä.

Räikkönen ja Sebastian Vettel tulivat peräkkäisillä kierroksilla renkaanvaihtoon, mutta vaihdetuilla pehmeillä renkailla Vettel pysyi ulkona paljon pidempään kuin Räikkönen.

– Se oli selkeästi parempi ratkaisu. Ilman muuta olisi pitänyt pysyä toisella stintillä ulkona paljon pidempään. Yritimme kahta erilaista strategiaa ja nyt kävi näin. Kun taaempana oleva auto tulee aikaisemmin renkaanvaihtoon, siitä on selkeästi etua, Räikkönen avautui F1i.comilla.

Vaikka Räikkönen sai hyvä startin ja ajoi alkuun kolmantena Mercedesten perässä, hän putosi rengastaktiikkansa vuoksi kirkkaasti Vettelin ja molempien Red Bullien taakse. Loppusijoitus oli kuudes.

– Auto oli tänään ok, mutta oikean eturenkaan kestävyyden kanssa oli ongelmia. Viimeinen rengassetti oli alkuun hyvä, mutta se suli alle nopeasti ja vauhti kuoli siihen.

Vaikka Räikkönen oli pettynyt, hän ymmärsi Ferrarin ratkaisun kokeilla kahta eri taktiikkaa.

– Tänään se lähestymistapa, joka valittiin Sebille toimi. Aina se ei toimi taempana olevan auton kanssa. Ei tämä tietenkään hyvä tulos ole, mutta rehellisesti sanottuna sillä ei ole minulla merkitystä. Tämä kausi oli tällainen, ensi vuonna on uudet autot ja uusi yritys, Räikkönen sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.