© Kuva: Getty Images

Karun pettymyksen kokenut Mersu-suojatti löytämässä uuden työpaikan – tallin pelastaja menettämässä omansa

Manorilla kuluneella kaudella kisannut Pascal Wehrlein on tällä hetkellä vahviten kiinni Sauber-tallin viimeisessä avoimessa kuskipaikassa, uutisoi Autosport.

Mercedeksen juniorikuljettaja on tuonut Manorille tallin kauden ainoan pisteen, mutta tästä huolimatta saksalaistallin voimanlähteitä käyttävä Force India nosti saksalaisen tallikaverin Esteban Oconin ensi kauden kuljettajakseen. Julkisuuteen päätöstä ihmetellyt Wehrlein olisi halunnut itsekin nousta kilpailukykyisempään talliin, mutta vapaita paikkoja ei ole enää avoinna kuin häntäpään tiimeissä.

Nyt Wehrleinin uudeksi osoitteeksi näyttäisi olevan muodostumassa Sauber, jonka uskotaan olevan vakaampi talli kuin Manor. Sveitsiläistallin talousongelmien uskotaan olevan selvitetyn, kun uusi sijoittajaryhmä on ottanut tallin hallintaansa.

Sauberin toisesta kuskipaikasta käydään tiukkaa taistoa Wehrleinin, nykyisen kuljettajan Felipe Nasrin ja Manorilla puoli kautta ajaneen Rio Haryanton kesken.

Huolimatta Nasrin ajamista tallin kauden ensimmäisistä pisteistä, joilla se nousi Manorin ohitse kiinni palkintorahoihin, on brasilialaisen paikka tallissa erittäin uhanalainen. Nasrin ja tallipäällikkö Monisha Kaltenbornin välien kerrotaan olevan tulehtuneet, minkä lisäksi Nasrin tukija Bando do Brasil on pohtimassa tukensa vetämistä pois. Haryanto sai jo tällä kaudella kenkää Manorilta hänen rahahanojen ehdyttyä.

Haasilta pois potkitun Esteban Gutierrezin tilanne käy yhä tukalammaksi. Autosportin tietojen mukaan hänen mahdollisuutensa ajopaikkaan Sauberilla ovat erittäin heikot.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!