© Kuva: Getty Images

Karmaisevan epäonnen kohteeksi joutunut kuski vaikeana: ”En tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa”

Force Indian Nico Hülkenberg oli yksi eilisen osakilpailun suurimmista epäonnensotureista. Saksalainen sijoittui kisassa mukiinmenevästi seitsemänneksi, mutta ilman kohtalon karua kohtaloa hänellä olisi saattanut olla mahdollisuudet jopa palkintopallitaisteluun.

Hülkenberg oli kilpailussa neljäntena, kun kilpailu keskeytettiin Ferrarin Kimi Räikkösen onnettomuuden jälkeen. Hetken odottelun jälkeen autot lähetettiin uudelleen radalle ajamaan turva-auton perässä, mutta karmeaksi epäonnekseen Force India kärsi rengasrikon, ja Hülkenbergin oli pakko tulla varikolle. Samalla hän tipahti letkan hännille.

Alleviivatakseen epäonnea katsoi tuomaristo radan liian märäksi vain parin kierroksen ajelun jälkeen, ja kisa keskeytettiin uudelleen. Hülkenberg sai osakseen siis rengasrikon aivan turhaan. Tämä turhautti luonnollisesti myös yhä uransa ensimmäistä osakilpailuvoittoa metsästävän saksalaisen.

– En tiedä, pitäisikö tälle itkeä vai nauraa. Koen, että menetin mahdollisen palkintopallipaikan epäonneni vuoksi. Tuntuma autooni oli hyvä ja minulta löytyi tarpeeksi vauhtia, upean nousun esittänyt Hülkenberg kertasi.

– Kisassa oli myös paljon vaarallisia hetkiä, kuten se, kun Räikkönen spinnasi edessäni ja osa hänen autostaan osui minun autooni aiheuttaen vahinkoa. Turva-auton takana ajaessani kärsin sitten rengasrikon, joka turhauttaa. Kuka tietää, mihin olisin pystynyt ilman sitä?

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!