© Kuva: Getty Images

Halotestit jatkuvat Brasiliassa isoista epäilyksistä huolimatta!

Haloa testataan jälleen, vaikka systeemiä epäiltiin jo ankarasti, kun Kevin Magnussenin auto syttyi tuleen Malesian harjoituksissa syyskuussa. Moni mietti tuolloin, olisiko Magnussen päässyt ajoissa ulos autostaan, jos siinä olisi ollut Halo.

Halon piti tulla kaikkiin autoihin jo 2017, mutta FIA laittoi vuoden aikalisän, että päätä suojaavaa systeemiä pystytään testaamaan huolellisemmin.

Romain Grosjean kokeilee Haloa perjantaina ensimmäisissä harjoituksissa. Tämä kaipaa selkeästi lisää testausta ja on hienoa, että voimme auttaa siinä, Haasin tallipäällikkö Günther Steiner sanoo GP Updatella.

– On tärkeää testata systeemiä muutenkin, mutta erityisen tärkeää olisi päästä kokeilemaan, kuinka nopeasti kuljettaja pääsee sen kanssa ulos autosta.

Haasilla on Brasilian harjoituksissa muutakin testattavaa, sillä sen jarrut ovat pettäneet todella moneen kertaan viime kuukausien aikana. Romain Grosjean ehti kuvailla niitä jo vaarallisiksi.

– Kokeilemme perjantain molemmissa harjoituksissa nyt eri valmistajan jarruja. Kyse on siitä, kuinka eri materiaalit reagoivat keskenään ja etenkin siitä, mitä mieltä kuljettajamme ovat uusista jarruista. Yritämme saada lyhyessä ajassa näistä selville kaiken mahdollisen, koska tämä on ollut meille suuri ongelma, Steiner myöntää.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!