© Kuva: Getty Images

Ferrari-pomo pettyi kauteen, mutta ei viimeiseen kilpailuun – kehaisi myös Kimi Räikköstä

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene ei saanut luotsattua tallilleen tällä kaudella yhtäkään GP-voittoa, mikä on suuri pettymys italialaistallille. Sebastian Vettel järjesti kuitenkin huikean jännitysnäytelmän kauden päätöskisassa Abu Dhabissa.

Lopussa superpehmeillä renkaille muita huomattavasti vauhdikkaammin edennyt saksalainen nousi uhkaamaan jopa kärjessä ajaneita Mercedes-autoja, mutta lopulta kova rynnistys riitti vain kolmanteen sijaan. Arrivabene näkee kauden viimeisessä palkintopallisijassa kuitenkin paljon hyvää.

– Tämä on valtava motivaation lähde koko tallille. On selvää, ettemme yltäneet itse itsellemme asettamiimme tavoitteisiin, mutta kauden päätöskisa osoitti, että olemme matkalla oikeaan suuntaan, Arrivabene totesi.

Vettel myrskysi lopussa myös tallikaverinsa Kimi Räikkösen ohitse tuoreemmilla renkaillaan. Arrivabene oli mielissään siitä, ettei Räikkönen yrittänyt mitään temppuja tallikaveriaan kohtaan.

– Kimi ei ole hölmö, vaan erittäin älykäs kuljettaja. Hän tiesi Sebillä olevan allaan huomattavasti tuoreemmat renkaat, joten hän päästi hänet ohitseen ilman taistelua.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!