© Kuva: Getty Images

F1-kuski muistelee tallinsa hurjaa nousua takajoukoista kärkeen – ilakoi saman olevan mahdollista tulevaisuudessakin

McLarenin Jenson Button luottaa F1-sarjan elävän jännittäviä aikoja ensi kaudella. Muuttuneet säännöt voivat sekoittaa pakkaa iloisesti, ja kauden aikana suoritustasot voivat vaihdella hurjastikin.

Button peilaa mielipitensä kauteen 2009, jolloin sarja joutui niin ikään suurten teknisten myllerrysten kohteeksi. Tuolloin edelliskaudella sarjaa hallinneet Ferrari ja McLaren tipahtivat alkukaudesta kauaksi kärjestä, samalla kun Brawn GP:n, Red Bullin ja jopa Toyotan käyrä oli täysin päinvastainen. Suurtallit saivat kuitenkin kehitystyönsä käyntiin kauden mittaan, ja loppukaudesta McLaren olikin noussut takaisin nopeimpien tallien joukkoon.

Button uskoo samanlaisten tulossukellusten ja niistä nousemisten olevan joillain talleilla edessään myös kaudella 2017.

– Tällaiset suuret myllerrykset ovat hyvä asia lajille. Tallit kehittyvät suurin harppauksin kauden aikana, mikä miellyttää varmasti faneja, Button toteaa Autosportille.

Kaudenaikainen kehitystyö on ollut viime vuosina hankalaa, mutta ensi vuonna sääntöjä avataan helpottamaan tätä urakkaa. Button näkeekin tässä hyviä puolia sarjan kilpailukyvyn kannalta.

– Kehittymiskäyrä on ollut nykyisillä säännöillä kovin korkea. McLarenin kauden 2009 kaltaisia tasonnostoja ei ole nähty. Nyt sellainen on kuitenkin mahdollista, ja se tekee kilpailusta paljon parempaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!