© Kuva: Getty Images

F1-kuski lataa täyslaidallisen: ”Formuloissa kukaan ei ole ystävä toiselle”

Red Bullin hylkimä Daniil Kvjat on antanut motorsport.comille perin suorasanaisen haastattelun. Venäläiskuljettaja ei maalaile F1-varikon toiminnasta kovinkaan ruusuista kuvaa.

Kvjat kertoo oppineensa tämän vuoden aikana F1-maailman pimeämmän puolen. Hän osaa suhtautua sarjaan ja sen parissa työskenteleviin henkilöihin huomattavasti aiempaa naiivia tapaa kovemmin.

– Tämä vuosi on opettanut minua ajattelemaan asioita suurempina kokonaisuuksina. Olen oppinut, mihin asioihin minun tulee kiinnittää huomiota ja missä taas sitten olla tarkkana, ettei minua yritetä huiputtaa, Kvjat toteaa.

Kvjat kertoo kokeneesa oman kehittymisensä pysähtyneen sen jälkeen, kun hänet alennettiin Red Bullilta Toro Rossolle. Kvjat myöntää itsekin pudottaneensa hetkeksi pallon hallustaan.

– Onneksi työskentelen tällä hetkellä kunnianhimoisten nuorten insinöörien kanssa, jotka nostavat rimaa koko ajan korkeammalle sekä itsensä että minun kannalta. Kesätauon jälkeen tunsin, kuinka aloin kontrolloida tilannettani koko ajan paremmin, ja nyt se on täysin hallussani.

Jotain kova kohtelu on kuitenkin Kvjatille opettaut kouriintuntuvasti.

– F1-sarjassa kukaan ei ole ystävä toiselle.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!