© Kuva: Getty Images

F1-kuljettajien valitus tehoamassa – Pirelli lupaa tehdä parempia sadekelin renkaita

F1-sarjan rengastoimittajan Pirellin moottoriurheilujohtaja Paul Hembery vakuuttaa merkin valmistavan ensi kaudeksi enemmän kuljettajia tyydyttäviä sadekelin renkaita.

Pirelli sai osakseen runsaasti kritiikkiä kuljettajilta viime viikonloppuna Brasiliassa, kun sadekelin renkaiden koettiin toimivan liian heikosti vaikeissa olosuhteissa. Moni kuljettaja, muun muassa Ferrarin Kimi Räikkönen, liukui kaiteisiin jouduttuaan vesiliirtoon.

Ensi kaudeksi F1-renkaat kokevat suuria muutoksia, kun niiden leveyttä ja vannekokoa kasvatetaan. Sääntömuutoksen pitäisi Hemberyn vakuuttelujen mukaan antaa Pirellille resursseja parantaa myös sadekelin kumien kehitystyötä.

– Aiemmin olemme saaneet kaudessa vain muutaman märän kelin testipäivän, mutta niissä on aina ajettu pari kautta vanhoilla autoilla. Ensi vuoden autot ovat valmiita vasta helmi-maaliskuussa, joten tänä vuonna pääsemme testaamaan renkaita tuoreella kalustolla, Hembery iloitsee Autosportille.

– Emme tietenkään voi olettaa kaiken olevan täydellistä jo ensimmäisenä päivänä, mutta ainakin 2017 meillä on mahdollisuus reagoida muutostarpeisiin. Tämä on fantastista kolmen vaikean vuoden jälkeen.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!