© Kuva: Getty Images

F1-kisan järjestäjä ei kuvia kumartele: ”En menetä yöuniani kisan menettämisen pelossa”

Perinteinen Brasilian GP on merkitty ensi F1-kauden kisakalenteriin toistaiseksi vahvistamattomana kilpailuna. Lähes joka vuosi jännittävän näytelmän tarjoavan Interlagosin radan promoottori Tama Rohonyi ei kuitenkaan pidä maailmanloppuna, mikä moottoriurheilun kuninkuusluokka radan hylkäisikin.

Radalle luvatut laajat kunnostustalkoot ovat edenneet kangerrellen, mikä on herättänyt närää F1-sarjan kisakalenterin laatijoissa. Tästä syystä kilpailuń tulevaisuuden ylle on asetettu kysymysmerkkejä, vaikka radalla onkin sopimus F1-kilpailun järjestämisestä vuoteen 2020 saakka.

Rohonyi ei aio kuitenkaan jäädä surkuttelemaan, mikäli rataa ei näy kuun lopussa jukistettavassa lopullisessa ensi kauden kisakalenterissa. Hän pitää kilpailun mukanaoloa kuitenkin ”95-prosenttisesti varmana”.

– Mikäli emme ole mukana, ryhdymme luonnollisesti välittömästi toimiin saadaksemme jonkun muun kansainvälisen kilpailun radalle. Yleisö saapuu radan varteen, koska he ovat moottoriurheiluhulluja, Rohonyi vakuuttaa Autosportille.

Hän heittää kilpailunsa tulevaisuudesta oopperavertauksen.

– Kyseessä on sama tilanne, kun Luciano Pavarotti kuoli. Silloin tilalle hankitaan toinen laulaja. Jos omistaa oopperatalon, täytyy istuimet täyttää, se on tehtäväni. En siis menetä yöuniani tämän takia.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!