© Kuva: Getty Images

Ex-F1-kuski Kubica tyytyväinen testisuoritukseensa – käsivamma täytyy ottaa huomioon

Entinen F1-kuljettaja Robert Kubica yrittää jatkaa uraansa kestävyyskilpailujen WEC-sarjassa. Vakavia käsivammoja vuonna 2011 rallionnettomuudessa saanut puolalainen testasi LMP1-luokan autoa Bahrainin tulokastesteissä.

WRC-sarjassa viime vuodet viihtynyt Kubica on ajanut tällä kaudella jo muutaman kestävyyskilpailun. Paluu takaisin moottoriradoille houkuttelee, mutta monet ovat epäileet vakavasti vahingoittuneen oikean käden estävän täysimittaisen ammattilaisuran.

Kubica on kuitenkin eri mieltä.

– Olen luottavainen, että pystyn ajamaan jopa pitkiä vetoja ilman minkäänlaisia ongelmia. En myöskään pelkää ajamista, vaan pystyn ajamaan äärirajoillani. Olen treenannut kovasti viimeiset pari kuukautta, ja haluan todella onnistua tässä, Kubica kertoi testien jälkeen motorsport.comille.

Kubica myöntää, että vioittuneen käden takia auton ohjaamoon täytyisi tehdä joitain muutoksia, jotta hän voisi operoida kilpuria täydellä tasolla. Sen ei pitäisi kuitenkaan olla hänestä mikään ongelma.

– Fyysisesti tämä testi ei ollut mikään ongelma. Tarvitsen vain enemmän tilaa sekä muutamia muutoksia. Näihin testeihin niitä ei ehditty suorittaa, mutta testien tarkoituksena olisin vain testata, mitä mieltä minä ja talli olisimme ajostani, Kubica paljasti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!