© Kuva: Getty Images

Esteban Ocon: ”Kimin kolari oli pelottava – onneksi reagoin supernopeasti!”

Kun Kimi Räikkönen ajoi seinään ja pyörähteli Brasilian GP:n lähtösuoralla, oli Manorin Esteban Ocon kaikkein lähimpänä törmätä Räikkösen Ferrariin, joka oli vielä kääntynyt keula tulosuuntaan päin radalle.

Jos törmäys olisi tullut, olisivat seuraukset olleet taatusti kohtalokkaat ja ison luokan joukkokolari valmis.

– Se oli todella pelottava tilanne. Onneksi pystyin reagoimaan viime hetkellä supernopeasti, kun näin sieltä vesisumun keskeltä Kimin auton, Ocon sanoo F1i.comille.

Ensi kaudeksi Force Indialle siirtyvä nuori ranskalainen oli pitkään kiinni MM-pisteissä, mutta joutui taipumaan aivan lopussa kymmenenneltä sijalta 12:nneksi. Parhaimmillaan hän oli kilpailussa jo kahdeksantena.

– Painoin koko kilpailun niin kovaa kuin pystyin. Tein kaikkeni lopussa, mutta takaa tulevat lähenivät koko ajan ja heillä oli riittävästi vauhtia ohitukseen. Tämä tuntuu isolta pettymykseltä, kun urani ensimmäinen MM-piste oli niin lähellä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!