© Kuva: Getty Images

Entinen F1-kuski Kubica saa kovan testimahdollisuuden

Vakavaan käsivammaan F1-uransa lopettamaan joutunut Robert Kubica saa testimahdollisuuden kestävyyskilpailujen LMP1-luokassa kisaavan ByKolles-tiimin autolla. Puolalainen pääsee testaamaan autoa sunnuntaina WEC-sarjan tulokastesteissä.

Viime kaudet rallipoluilla viihtynyt Kubica ilmoitti jo aiemmin haluavansa tehdä paluun ratakilpailuihin. 2011 rallionnettomuudessa pahasti vaurioitunut käsi estää kuitenkin ajamisen F1-sarjassa, mutta WEC-sarjassa ajamisen pitäisi olla mahdollista.

Tallipäällikkö Boris Bermesin mukaan talli halusi tarjota Kubicalle mahdollisuutta spontaanisti. Tallin omistaja Colin Kolles on tuttu mies F1-piireistä, ja hän tuntee myös Kubican hyvin.

Muokattu otsikkoa 19.11.2016 kello 14.20: Kuljettaja on tietenkin Kubica, ei Kuba.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!