© Kuva: Getty Images

Ecclestonelta hurja sääntömuutosehdotus – sunnuntain kilpailu muuttuisi täysin

F1-sarjan johtaja Bernie Ecclestone on nostanut jälleen esille ehdotuksen GP-viikonloppuformaatin muuttamisesta enemmän nuoria katsojia kiinnostavaksi. 86-vuotias teräsvaari myllertäisi sunnuntain päätapahtuman uuteen uskoon.

Ecclestone kertoi Sunday Timesille huomanneensa TV-yleisön jaksaneen seurata Brasilian GP:n lävitse tasaisella mielenkiinnolla, vaikka rankkasade keskeytti kilpailun ja mittelön läpiviemisessä meni monta tuntia. Ecclestonen mukaan vastaavanlainen tauko kilvanajon keskelle voisi tehdä hyvää sarjan suosiolle.

– Nykyajan ihmisillä on todella lyhyt keskittymiskyky. He haluavat, että heidän mielenkiintonsa kohteet olisivat lyhyitä ja sähäköitä. Brasiliassa katsojaluvut olivat korkealla, koska punaiset liput keskeyttivät kisaamisen pariinkin otteeseen. Jännitys säilyi tasaisesti yllä, Ecclestone totesi.

Ecclestone näkee tässä mahdollisuuden myös tulevaisuudelle.

– Perinteistä kilpailutapaa pitää ravista. Käytössä pitäisi olla kaksi 4o-minuuttista kilpailua, joiden välissä olisi yksi 40 minuutin tauko. Sinä aikana kuljettajia voitaisiin haastatella, samalla kun heidän autojaan valmisteltaisiin toiseen starttiin. Ensimmäisen kilpailun lähtöjärjestys ajettaisiin perinteiseen tapaan lauantain aika-ajoissa, mutta toiseen starttiin lähdettäisiin ensimmäisen kilpailun käännetyn tulosluettelon määräämässä järjestyksessä, Ecclestone maalaili.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.