Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoo, että F1-ratojen isot turva-alueet tulisi hiekoittaa. Tämä helpottaisi tuomariston työskentelyä paljon, eikä jättäisi sijaa tulkinnoille.

Keskustelu heräsi Meksikon GP:n jälkeen, kun kilpailussa nähtiin useita oikaisuja. Avausmutkassa Lewis Hamilton oikaisi turva-alueen kautta, lopussa Max Verstappen – vain jälkimmäinen sai rangaistuksen.

Bernie Ecclestone heitti viime viikolla ilmoille ajatuksen, että mutkiin rakennettaisiin pienet muurit ulos ajamisen välttämiseksi. Horner ei ole ihan yhtä radikaaleilla linjoilla.

– Bernien idea oli sieltä kirjon ääripäästä. Mielestäni paras olisi laittaa sinne hiekkaa. Jos ajaudut ulos, menetät joko todella paljon aikaa tai joudut keskeyttämään kokonaan, Horner sanoo F1i.comille.

– Ilman muuta ainakin Meksikon ykkösmutkan kaltaisiin paikkoihin pitäisi harkita hiekan laittamista nykyisten isojen asfalttisten turva-alueiden sijaan.

– Nyt tuomaristolle jää aivan liika tulkinnanvaraa ja epäselviä tilanteita tulee. Se nähtiin Meksikossa ja esimerkiksi Monte Carlon shikaanissa. Hiekkaa sinne vain, niin jokainen ulos ajautuva kuljettajaa maksaa hinnan ihan itse ilman tuomaristoa. Ei se sen vaikeampaa ole.