© Kuva: Getty Images

Brittilehden perinteiset arvosanat julki – Kimi Räikköselle sapiskaa

Arvostettu brittilehti Autosport on julkistanut perinteiset arvosanansa edellispäivän osakilpailusta. Kaksi täyden kympin saajaa eivät varmastikaan ole yllätys.

Kisan voittaja Lewis Hamilton hallitsi hankalissa olosuhteissa ajettua kilpailua lähdöstä maaliin, eikä leuat loksauttaneen ajosuorituksen esittänyt Max Verstappen jäänyt myöskään ilman ansaittua suitsutusta.

– Verstappenin ohitus Sergio Perezistä kisan lopussa toimii muistutuksena, miksi hän on koko sarjan jännittävin kuljettaja, kuului yksi osa lehden hehkutuksesta.

Pelottavasti kisassa seinään ajanut Ferrarin Kimi Räikkönen sai arvosanakseen viitosen, vaikka hän onnistui aika-ajoissa erinomaisesti.

– Hänen onnistui ajaa erinomainen kierros Q3:ssa ja nousta kuudennelta sijalta kolmanneksi. Kilpailu sujui konservatiivisissa merkeissä. Ensiksi hän menetti paikkansa Verstappenille ensimmäisessä mutkassa ennen kuin hän osui valkoiseen rataviivaan ja osui seinään toisessa uusintastartissa, lehti kiteytti.

Tallikaveri Sebastian Vettel sai arvosanan 7, mutta kisan alussa tapahtunut spinnaus ja kykenemättömyys ohittaa Perez laskivat arviota.

– Parempaan täytyy pystyä.

Williamsin rengaslotosta kärsinyt Valtteri Bottas sai myös arvosanan seitsemän.

– Huono lopputulos, mutta ei huono ajo, lehti lohdutti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!