Sauber ohitti valmistajien MM-sarjassa Manorin, kun Felipe Nasr otti kaksi pistettä yhdeksännellä sijallaan. Manorilla pisteitä on yksi.

Ei kuulosta äkkiseltään isolta asialta, onko valmistajien MM-sarjassa kymmenes vai yhdestoista. Mutta palkintorahojen kannalta sillä on valtava merkitys.

– Onhan tämä täysin järjetön tilanne, että meillä on mukana 11 tiimiä ja vain kymmenen saa palkintorahaa. F1:n rahanjakosysteemi on täydellinen katastrofi. Se on muutettava nopeasti ja toivon, että uudet omistajat ottavat sen asiakseen, sanoi entinen McLarenin mekaanikko ja nykyinen F1-kommentaattori Marc Priestley Sky Sportsin mukaan.

Myös Racecar Engineering -lehden toimittaja Sam Collins on samoilla linjoilla.

– Manorille tämä oli todella kova isku, sillä sijoituksen takaisin ottaminen Abu Dhabissa tulee olemaan hyvin vaikeaa. Jos he eivät siihen pysty, menetys on 30 miljoonaan euron luokkaa. Ja on täysin varmaa, että se vaikuttaa siihen, kuka Manorilla ajaa ensi vuonna. Jos he eivät pääse palkintorahoille, on heidän todennäköisesti turvauduttava kuljettajaan, jolla on iso kasa sponsorirahaa takanaan, Collins sanoo.