© Kuva: Getty Images

Bernie Ecclestone tarkensi lausuntojaan: ”Olen tehnyt F1:n turvallisuuden eteen enemmän kuin kukaan muu”

Bernie Ecclestone kertoi viikolla haluavansa F1-ratojen kurveihin 40-senttiset seinät estämään kuljettajia ajamasta ulos. Idea tulkittiin haluksi saada lisää rytinää, kolareita ja vaarallisia tilanteita lajiin yleisön kosiskelemiseksi. Ecclestone kiirehtikin tarkentamaan lausuntoaan.

– Tarkoitin vain sitä, että seinät estäisivät kuljettajia ajamasta ulos. Nyt kun niin käy, voimme vain miettiä, oliko se pakko tehdä, vai halusiko kuljettaja vain etua tukalasta tilanteesta, Ecclestone tarkentaa, F1-sarjan virallisilla sivuilla.

– Nyt meidän on luotettava liikaa muiden ihmisten mielipiteisiin. Jos kilpailussa on kolme tuomaria, meillä on todennäköisesti myös kolme eri mielipidettä. Yksi saattaa vaatia diskausta, toinen rangaistusta ja kolmannen mielestä tilanteessa ei ollut mitään vikaa.

– Helpoin tapa estää nämä tilanteet ovat ne pienet seinämät. Enkä todellakaan tarkoita, että niitä pitäisi olla joka mutkassa tai paikoissa, missä ne aiheuttaisivat vaaratilanteita. Ainoastaan niissä, missä on oikaisemisen mahdollisuus.

Ecclestone vakuuttaa, ettei hänellä ole aikomustakaan vaarantaa ehdotuksillaan kuljettajien turvallisuutta.

– Olen vuosikymmenten aikana tehnyt tämän lajin turvallisuuden eteen enemmän kuin kukaan muu.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.