© Kuva: Getty Images

Aika-ajonsa mokannut Verstappen lataa kaiken yhden kortin varaan kauden päätöskisaan

Red Bullin Max Verstappen jäi eilisissä Abu Dhabin GP:n aika-ajoissa kuudenteen lähtöruutuun ajovirheen myötä. Harmistunut nuorukainen odottaa kilpailulta kuitenkin enemmän.

Tallikaveri Daniel Ricciardo osoitti auton potentiaalin venymällä kolmanteen lähtöruutuun. Lisäksi tallilla on käsissään pienoinen jokerikortti, sillä molemmat kuljettajat lähtevät liikkeelle supersoft-renkailla. Taktiikka on poikkeava, sillä kaikki muut kärkipään kuljettajat starttaavat kisaan astetta pehmeämmällä seoksella.

– Tein virheen molemmilla aikakierroksillani Q3-osiossa. Toisella yrittämällä olin jo tehynt oman parhaan aikani ensimmäiseen sektorini, kunnes lukitsin renkaani mutkassa 11 ja menetin paljon aikaa. Harmi homma, sillä uskoisin vauhtini olleen riittävää kolmanteen lähtöruutuun, Verstappen totesi motorsport.comille.

Rengasetu lähdössä antaa Red Bull -autoille mahdollisuuden ajaa pidempi ensimmäinen stintti ennen varikkokäyntejä. Se voi nostaa molemmat autot todella korkealle lopputuloksissa.

– (Muiden käyttämät) ultrapehmeät eivät ole toimineet hyvin pitkissä vedoissa, joten toivottavasti pystymme ajamaan radalla huomattavasti muita kauemmin. Vauhtia löytyy, nyt minun täytyy vain yrittää parhaani. Edessä on varmasti mielenkiintoinen kisa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!