© Kuva: Getty Images

Williamsilta paljastus: Tallin perustaja Frank Williams joutunut sairaalahoitoon

Williams-tallin perustaja Frank Williams on ollut jo pitkään sairaalahoidossa keuhkokuumeen seurauksena, talli paljastaa.

Frank Williamsin kanssa tallia johtava tytär Claire Williams on viimeksi nähty ratavarikolla syyskuussa Italian Monzassa. Brittitalli paljasti Meksikossa syyn johtajiensa poissaoloille.

– Frank on ollut sairaalahoidossa Monzan kisasta saakka keuhkokuumeen ja sen oireiden vuoksi. Hän on käynyt läpi rankan hoitojakson, mutta hän on jo toipumassa hitaasti, tallin toimitusjohtaja Mike O’Driscoll toteaa.

Claire Williams on pysynyt lähellä isäänsä tämän toipumisjakson ajan. Hänen odotetaan tekevän paluun varikolle kauden päätösosakilpailuun Abu Dhabiin ensi kuun lopussa.

74-vuotias Frank Williams on johdattanut tallinsa kaikkiaan 114 osakilpailuvoittoon sekä seitsemään kuljettajien ja yhdeksään valmistajien sarjan maailmanmestaruuteen. Vuonna 1986 vakavassa auto-onnettomuudessa halvaantunut Williams on ollut tuttu näky varikolla vielä tähän vuoteen saakka, vaikka päävastuu tallin päivittäisissä toiminnoissa onkin jo siirtynyt seuraavalle sukupolvelle.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!