© Kuva: Getty Images

Video: Sennan kiepsahdus, Schumacherin ensimmäinen podium, Räikkösen ja Bottaksen kolarointi – Meksikon GP:n historian parhaat palat

Viime vuonna paluun F1-kisakalenteriin tehnyt Meksikon GP on ajettu lisäksi myös vuosina 1963-1970 sekä 1986-1992. Kisa on tarjonnut lukuisia historiallisia hetkiä, joita F1-sarja on muistellut verkkosivuillaan videoiden muodossa.

Erään aikakauden voidaan katsoa alkaneen vuoden 1992 kisassa, kun nuori Benetton-tähti Michael Schumacher kipusi ensimmäisen kerran palkintopallille F1-kisan päätteeksi. Lähes jokaisessa tärkesässä tilastossa kärkipaikalle uransa päätteeksi kivunnut saksalainen nähtiin ruiskuttamassa kuohujuomaa lopulta massiiviset 155 kertaa.

Nopea rata on tarjonnut myös paljon näyttäviä ulosajoja. Phillipe Alliotin vuoden 1987 raju mälli on kenties tunnetuin, mutta myös suuri ja mahtava Ayrton Senna on kokenut radan haasteet kovakouraisesti. Vuoden 1991 harjoituksissa hän kippasi autonsa rajusti ylösalaisin rengasvalliosuman jälkeen.

Viime vuonna monissa suomalaiskatsomoissa sadateltiin, kun ratatähtemme Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas kolaroivat jälleen. Vain kaksi kisaa aiemmin kaksikko otti yhteen Venäjällä. Tuolloin Bottas päätyi kaiteisiin, mutta Meksikossa oli Räikkösen vuoro jättää leikki kesken. Bottas selvisi tilanteesta vaurioitta ja hän ruutulipulle lopulta hienosti kolmantena.

Meksikon GP:n parhaat palat, olkaa hyvä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!