© Kuva: Getty Images

Verstappenilta käsi pystyyn virheen merkiksi – myönsi varikkomöhläyksen omaksi virheekseen

Red Bullin Max Verstappen ei kasvattanut pistetiliään eilen sunnuntaina ajetussa USA:n GP:ssä, kun miehen auto hajosi radan varteen kilpailun puolivälissä.

Jo ennen keskeytykseen päätynyttä ongelmaa Verstappen oli pilannut mahdollisuutensa palkintopallipaikkaan töpeksimällä varikkokäyntinsä. Verstappenin kurvatessa renkaidenvaihtoon eivät mekaanikot olleet varautuneet pysähdykseen lainkaan. Verstappen myönsikin kilpailun jälkeen aiheuttaneensa itse koko sopan.

– Se varikkokäynti oli aika yllätys sekä minulle että tiimille. Kuulin sitä edeltävällä kierroksella radiosta käskyn ”puske kovempaa”, minkä luulin tarkoittavan varikkokäynnin lähestymistä. Kyse oli väärinkäsityksestä ja se oli luonnollisesti täysin minun virrheeni. Myönnän, ettei se ollut kovin järkevää. Onneni on, ettei sillä ollut lopputuloksen kannalta mitään väliä, Verstappen totesi.

Myöhemmin Verstappenin pysähtyneen auton siirrossa tarvittiin traktoria, minkä seurauksena radall vallitsi ”virtuaalinen turva-auto”. Tallikaveri Daniel Ricciardo koki menettäneensä toisen sijan tuohon episodiin. Hän kritisoi Verstappenia, joka ei saanut parkkeerattua autoa turvaan ilman ylivoimaisen avun tarvitsemista.

– Kyllä hänellä on oikeus valittaa. Mutta se on nyt mennyttä, enkä voi enää peruuttaa sitä, Verstappen myönsi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!