© Kuva: Getty Images

Tuomaristo rankaisi Kimi Räikkösen kisan toheloinutta Ferraria

USA:n GP:n tuomaristo on langettanut Ferrarille 5000 euron sakon Kimi Räikkösen epäonnistuneen varikkokäynnin seurauksena. Tuomaristo katsoi italialaistiimin päästäneen Räikkösen matkaan vaarallisesti, kun suomalaisen auton yksi renkaista oli huonosti kiinnitetty.

Räikkönen sai lähtöluvan kierroksen 38 varikkokäynnillään, mutta todellisuudessa yksi mekaanikko kiinnitti vielä oikeaa takarengasta paikoilleen. Räikkönen huomasi välittömästi jonkni olevan vialla autossaan ja hän parkkeerasi sen varikkosuoran päähän. Saatuaan ohjeistuksia talliltaan lasketteli hän vielä alamäkeen peruuttaen auton turvallisesti varikkotielle.

FIA suhtautuu tarkasti huonosti kiinnitettyihin renkaisiin, jotka ovat ilmeinen turvallisuusriski. Sakko jäi kuitenkin pieneksi, koska talli ja kuljettaja huomasivat ongelman välittömästi ja toimivat asianmukaisella tavalla.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!