Max Verstappen puolusti tiukasti paikkaansa Lewis Hamiltonia vastaan japanin GP:ssä. Sen ansiosta Hamilton ajoi shikaanin pitkäksi ja menetti mahdollisuudet kakkossijaan.

Mercedes pohti jo protestia kisan jälkeen, mutta Lewis Hamiltonkaan ei halunnut sellaista. Verstappenin ajotyyli on herättänyt kauden aikana paljon keskustelua.

Asiasta kysyttiin myös Mercedeksen urheilujohtajalta Toto Wolffilta.

– Ajattelette että olen puolueellinen tässä kommentissa, joten tulette yllättymään vastauksestani. Rakastan kovaa kilvanajoa ja Max on tässä mielessä oikein virkistävä kaveri. Hän puolustautuu todella rajusti, Wolff sanoo Motorsport.comin mukaan.

– Sääntökirja sanoo, ettei jarrutuksen aikana saa vaihtaa ajolinjaa. Rangaistuksia sellaisista ei ole annettu. Nyt olisi tärkeintä tietää, mikä on sallittua ja mikä ei. Minun mielestäni tällainen kova kilpaileminen on ihan oikein.

F1 kilpailujohtaja Charlie Whiting piti sunnuntaina illalla puhuttelun Verstappenille ja sanoi, että he tulevat tarkkailemaan tämän ajotyyliä.

– Johtava auto menee tietenkin aina tuollaisessa tilanteessa sisälinjalle. Minä en nähnyt siinä mitään väärää. Se oli kova, mutta reilu liike. Se oli kahden kuljettajan välistä hienoa kilpailemista, eikä Lewiskaan tuntunut olevan asiasta millänsäkään, Verstappenin pomo Christian Horner sanoi.