© Kuva: Getty Images

Tallipomo joutui taas puolustelemaan Max Verstappenia – asiantuntija eri mieltä

Max Verstappenin aggressiivinen ajotyyli herätti jälleen närkästystä Japanin GP:ssä, kun tällä kertaa Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton joutui katselemaan teinisensaation perävaloja. Hamilton yritti toiseksi viimeisellä kierroksella ohitusta, mutta Verstappen piti britin takanaan, Hamiltonin mielestä kyseenalaisin keinoin.

Verstappenin tallipomo Christian Horner on tällä kaudella useaan otteeseen joutunut puolustelemaan suojattinsa aggressiivista ajotyyliä. Sama jatkui myös Japanissa.

– Se oli jämerä, mutta reilu liike mielestäni. Max oli kokoajan pitämässä sisälinjan. Mielestäni hän teki päätöksen juuri ennen jarruttamista. Siinä oli yksi liike ja sen jälkeen päätös ottaa sisälinja. Ei radalla olla päästämässä kuljettajia ohitse, Horner puolusteli Sky Sportsille.

Suomalainen F1-asiantuntija Ossi Oikarinen sanoi MTV Sportin suorassa lähetyksessä, että Verstappenin liike oli sääntökirjan vastainen. Verstappen piti oman puolensa asiassa.

– En todellakaan avaa ovea ja sano, että siitä vaan ohi. Näin hänen tekevän liikkeen, ja heti kun sen näin suljin ajolinjan. Mielestäni hän (Hamilton) oli tarpeeksi kaukana nähdäkseen minun liikkeeni, Verstappen perusteli.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!