© Kuva: Getty Images

Sergio Perez tuskaili kotikisassaan: ”Williamsien ohittaminen oli täydellisen mahdotonta!”

Force Indian meksikolaispilotti Sergio Perez lähti kotikisaansa suurin toivein. Hän sanoi ennen kilpailua, että tavoitteena on parantaa viime vuoden Meksikon GP:n kahdeksatta sijaa. Tulos oli kuitenkin pettymys, kun Perez oli vasta kymmenes.

Perez lähti kilpailuun ruudusta 12. Hän ohitti kaksi autoa, mutta ajoi pitkään Valtteri Bottaksen perässä pääsemättä ohi – Williamsin suoranopeus oli liian kova joka kerta.

Bottas ohitti pian Felipe Massan ja Perezin loppukisa kuluikin tuijotellessa Massan Williamsin takasiipeä.

– Vaikka sain yhden pisteen tästä kilpailusta, oli tämä todella turhauttava päivä. Olin koko ajan jumissa Williamsien takana pääsemättä ohi. Yritin ihan kaikkeni, mutta heidän suoranopeutensa oli liikaa. Pari kertaa oli jo paikka ohittaa Felipe, mutta lopulta sekin oli mahdotonta, Perez harmitteli Formula Spy -sivustolle.

– Mielestäni olisimme voineet kokeilla jotakin hiukan erilaista taktiikkaa, koska emme osanneet arvata, kuinka älyttömän hyvin mediumin rengas lopulta täällä kesti. Olisin voinut ehkä tulla aiemmin renkaanvaihtoon ja ajaa mediumeilla pidempään.

Perez ei nauttinut ajamisesta, mutta tunnelmasta kylläkin.

– Vaikka olin vasta kymmenes, fanit hurrasivat minulle todella upeasti. He ovat ihan älyttömän lojaaleja, aina minun puolellani. Sain siitä koko viikon ajan ihan mielettömän paljon positiivista energiaa. Vaikka olisin niin paljon halunnut näyttää heille paremman suorituksen, tämä oli silti minulle kauden nautittavin kilpailu, kehui Perez kotikisansa huikeaa tunnelmaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!