© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettel: ”Annoin hänelle tilaa kuten pitääkin”

Sebastian Vettel ei ilahtunut saatuaan rangaistuksen Meksikon GP:ssä, mikä pudotti hänet kolmossijalta viidenneksi.

Vettelin katsottiin vaihtaneen ajolinjaansa jarrutuksessa sääntöjen vastaisesti, kun Daniel Ricciardo ahdisti häntä kilpailun lopussa.

– Kunnioitan Danielia todella paljon, ei ole tietenkään koskaan ideaalitilanne, kun autot koskettavat toisiaan. Puolustuksekseni haluan sanoa, että yritin vain ajaa kilpaa ja taistella niin rajusti kuin pystyn. Mielestäni annoin kyllä siinä tilanteessa hänelle tilaa kuten pitääkin, Vettel sanoi ESPN:n mukaan.

Max Verstappen joutui oikaisemaan kilpailun loppupuolella Vettelin painostaessa tätä. Hän hyötyi selkeästi tilanteesta, muttei päästänyt Vetteliä ohi kuten sääntöjen mukaan olisi kuulunut. Verstappen sai viiden sekunnin rangaistuksen, joka pudotti hänet palkintopallilta.

– Olimme selkeästi nopeampia siinä vaiheessa ja painostin Verstappenia. Ei ollut helppoa ohittaa, mutta sitten hän teki virheen ja oikaisi. En tiedä, miksi hän ei antanut minulle paikkaa, vaikka häntä käskettiin tekemään niin, Vettel mietti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!