McLarenin toimitusjohtaja Ron Dennis uskoo, että tiimi on ensi kaudella paljon vahvempi kuin nyt. Tähän kauteen hän ei ole lainkaan tyytyväinen.

Kaamean kauden 2015 jälkeen McLaren-Honda on noussut hyvin keskikastiin ja on valmistajien MM-sarjassa viidentenä. Dennis kertoo, että fokus on jo vahvasti ensi kaudessa.

– Emme ole tällä kaudella olleet riittävän hyviä. Olemme täällä voittaaksemme, mutta emme ole voittaneet, Dennis sanoo Read Motorsportille.

– Annan tälle kaudelle kouluarvosanaksi 5.

Tiimi on jo pitkään keskittynyt kauden 2017 autoon. Dennis toivoo heidän hyötyvän isoista sääntömuutoksista.

– Ensi tuntuma uudesta autostamme on hyvä. Moottoria on jo käytetty dynamometrissä, useita kuukausia aikaisemmin kuin mitä viime vuonna.

– Kaikki ovat sitä mieltä, että ensi kaudella autot ovat 4-5 sekuntia nopeampia kierroksella. Uskon, että kuljettajien merkitys kasvaa silloin paljon.

McLarenilla ajavat ensi vuonna kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso ja lahjakas tulokas Stoffel Vandoorne. Jenson Button pitää välivuoden.

– Uskon, että Jenson tylsistyy vähintään muutaman kuukauden sisään. Haluamme, että hän on täysin tietoinen kaikesta, mitä meillä ensi kaudella tapahtuu. On hankala sanoa, mitä tapahtuu 2018, mutta en usko sen olevan haitaksi, että meillä on silloin kolme loistavaa kuljettajaa, Dennis sanoo.