© Kuva: Getty Images

Renaultilla johtajuusongelma: ”Siltä se voi ulospäin näyttää”

Monet mediat ovat pohtineet, kuka Renaultilla oikein määrää ja onko tiimissä johtajuusongelma?

Tallipäällikkö Frederic Vasseurin mielestä sellaista ei ole, vaan asiat sovitaan yhdessä toimitusjohtaja Cyril Abiteboulin kanssa.

Vasseurin mukaan Renaultin johtoporras ei rakenteeltaan eroa mitenkään muista tiimeistä.

– Meillä kolmikko on minä, Cyril Abiteboul ja Jerome Stroll. Vastaamme yhdessä asioista ja teemme päätökset. Meillä on moottoripuoli ja suunnittelupuoli. Siinä on todella paljon tekemistä, kun vasta rakennamme tiimiä ja organisaatiota, Vasseur sanoi Autosportille.

– Silloin kolme johtajaa ei ole liikaa. Mielestäni kaikkien roolit ovat hyvin selkeät. Minä vastaan ratatoiminnoista ja suorituskyvystä, Cyril yhtiöstä. Meidän taustamme on ihan erilainen, minä tulen radoilta, ja Cyrillin tausta on toimistolta yhtiön johdosta. Mielestäni me täydennämme toisiamme erittäin hyvin.

– Tämä on ollut meille selvää alusta asti, eikä työnjaon kanssa ole mitään ongelmia. Voi olla, että se näyttää ulkopuolisille omituiselta, mutta voin kertoa täältä sisäkehältä, että se toimii, Vasseur sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!