© Kuva: Getty Images

Renault Valtteri Bottaksen perässä tosissaan – onko liian myöhäistä?

Saksalainen Auto Motor und Sport tietää kertoa, että F1-talli Renault olisi vaihtamassa molemmat kuljettajansa ensi kaudeksi. Renault haluaisi talliinsa ensi kaudeksi Valtteri Bottaksen.

Lehden mukaan Renault’n nykyiset kuljettajat Jolyon Palmer ja Kevin Magnussen saavat lähteä. Talli yrittää houkutella pitkällä sopimuksella Bottaksen lisäksi Nico Hülkenbergia ja Carlos Sainzia. Renault’lla on tarjota kolmivuotista sopimusta.

Bottaksen kannalta ongelmallista on se, että saksalaislehden mukaan Williams on jo käyttänyt optionsa Bottakseen. Talli odottaa vain toisen kuljettajan Lance Strollin sopimuksen viimeistelyä, jonka jälkeen Williams julkistaisi molempien sopimukset.

Bottaksen taustajoukoissa mietitään kovasti sitä, olisiko vielä mahdollista tarttua Renault’n tarjoukseen, sillä tehdastallina sen kehitys on menossa luultavasti parempaan suuntaan kuin Williamsin, joka ajaa Mercedeksen moottoreilla.

Hülkenbergilla on sopimus Force Indian kanssa ensi kaudesta, mutta tallin palkanmaksuvaikeudet saattaisivat auttaa asiaa, jos saksalainen haluaa vaihtaa tallia. Sainzillakin on sopimus Toro Rosson kanssa ensi kaudesta, mutta Sainz on myöntänyt, että Renault on ottanut häneen yhteyttä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Suomessa Ilta-Sanomat.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!