© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikkö: ”Kyttäämme Mercedes-kuskien virheitä”

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner toivoo, että Mercedeksen kuljettajien keskinäinen mestaruustaistelu johtaisi jo Meksikossa Red Bullille otolliseen tilanteeseen.

Horner uskoo Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin mestaruustaistelun jatkuvan tuimana koko loppukauden, vaikka teoriassa Rosbergilla on jo ensi viikonloppuna mahdollisuus varmistaa mestaruus.

– Nyt kun ollaan jo näin kauden loppuvaiheessa, on helppo kuvitella, että mestaruustaistelu käy koko ajan vain intensiivisemmäksi. Haluamme olla sellaisissa asemissa, että pystymme käyttämään hyväksemme tilaisuuden, jos sellainen tulee, Horner sanoo F1i.comille.

– Mercedes on ollut nopein koko kauden, joten on hankala uskoa, että tilanne sen osalta muuttuisi enää loppukaudesta.

Horner on silti huomannut, että Red Bull tavoittaa Mercedestä koko ajan.

– Olemme todellakin saaneet heitä kauden mittaan kiinni. Austinissa ero ei ollut suuri. Ja sekin pitää muistaa, että eivät he siellä cruisailleet viimeistä stinttiä, koska he taistelevat keskenään mestaruudesta.

– On erittäin rohkaisevaa nähdä, että olemme ihan tuntumassa, emmekä vain katsele heidän katoavan taivaanrantaan. Olemme ottaneet tällä kaudella massiivisen kehitysharpan.

– Toki se 2-3 kymmenystä, jonka he saavat puristettua enemmän irti aika-ajoissa, on meille hiukan tuskainen tilanne. Mutta kisavauhdeissa olemme koko ajan lähempänä, Horner sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!