© Kuva: Getty Images

Red Bull vastustaa Bahrainin testejä: ”Ei mitään järkeä”

Red Bull ei halua, että yhdet ensi kevään testit ajetaan Bahrainissa. Mercedeksen Niki Lauda on yrittänyt saada tiimejä suostumaan siirtoon, mutta näillä näkymin testit pidetään edelleen Barcelonassa, koska asiaan ei tunnu löytyvän yksimielisyyttä.

Barcelonassa on usein talvella kylmä, minkä vuoksi Lauda Haluaisi yhden testiviikon muualle

– Auttaisimme eniten Pirelliä, kun yksi testi ajettaisiin kuumassa eli Bahrainissa, Laude sanoi Auto Motor und Sportille.

– Olisi kamalaa menettää pari testipäivää uusilla renkailla, jos Barcelonassa sattuu vaikka satamaan. Ja kun radan lämpötila on 20 astetta, ei sellaisesta opita juuri mitään, Lauda ärisi.

Lauda viritteli Malesiassa kirjeen, jossa pyydetään siirtämään ainakin yksi vapaaehtoinen testisetti Bahrainiin. Sen allekirjoittivat Merceddes, Manor, Ferrari, McLaren, Renault, Force India ja Haas. Williams, Sauber ja molemmat Red Bullin tiimit kieltäytyivät.

– 60 % tiimeistä yrittää säästää rahaa ja testaaminen Bahrainissa olisi kallista. Mutta ehkä Mercedes on valmis maksamaan testit, Red Bullin Christian Horner heittää.

Yksi fakta on sekin, että kun joka tiimin päämaja on Euroopassa, on Bahrain kaukana.

– Tunnin lento on ihan eri asia kuin kuuden tunnin, siksi emme ole halukkaita lähtemään Aasiaan testaamaan, ei siinä ole järkeä. Pirelli saa varmasti syksyllä riittävän kuumat olot Abu Dhabissa ja uskoakseni keväällä Barcelonassakin on jo yli 20 astetta lämmintä, Horner sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!